La crida! (Ocults, País petit)

Com ja he comentat en un post abans, la visita a Sant Pere de Roda dóna molt de sí. De fotos se’n poden fer moltes, i vaig triar aquesta, típica i tòpica, sí, agafada ben bé de sota del campanar, buscant la simetria. Poc original.

Els campanars tenien diverses funcions, la principal de les quals era cridar els feligresos a missa.  Feien un efecte crida amb les campanes que ressonaven per la vall.

Des del campanar sempre es té una vista privilegiada, i com deia en Llach, al meu país, es pot veure el campanar del poble veí.  Ara, avui dia, ja no és tant així i cada cop costa més veure els campanars dels veïns, i també dels pobles veïns.

Per a aquesta entrada, he posat el País petit, versionada pel grup Mallorquí: Ocults, els quals vaig tenir la sort de veure en directe amb gran força.