L’infern. (ACDC, Highway to hell)

Si mai visiteu la Vall d’Aran, no us podeu perdre el conjunt d’esglésies que hi ha escampades per tota la Vall. Aquesta foto és només un dels laterals de la paret que representa l’infern. Naturalment és una reproducció, però veure-la a tamany natural, així tota gran, impressiona. A l’altre costat hi havia el cel.

Al llarg de la història i la cultura, sempre ha hagut històries terribles de la baixada als inferns, ja sigui per quedar-s’hi o per fer una petita visita. De totes, sempre recordo les clàssiques a l’Odissea o la Ilíada (i d’altres relats més mitològics), però també recordo amb gran inquietud a Dante i el seu llibre dedicat a l’infern, el qual és el que trobo més atraient dels tres (purgatori i cel), per la logística, per les descripcions i pel “morbo” de molts dels comdemnats, la història dels quals pots conèixer si llegeixes una bona edició crítica.
Aquest llibre em va encantar i el vaig llegir amb fruïció.

Quan llegeixo alguna cosa relacionada amb l’infern, sempre em ve al cap aquella frase de la Mae West: les noies bones van al cel, les dolentes, a tot arreu. I, al fi, d’això, no són tots els que estan, ni estan tots els que són, malauradament.

La cançó d’questa entrada serà “Highway to Hell”, camí a l’infern. Un tema increïble de l’ACDC, que està rejovenint per moments i recuperant tota la seva força, si és que mai l’havia perduda.

Living easy, living free
Season ticket on a one-way ride
Asking nothing, leave me be
Taking everything in my stride
Don’t need reason, don’t need rhyme
Ain’t nothing I would rather do
Going down, party time
My friends are gonna be there too
I’m on the highway to hell
On the highway to hell
Highway to hell
I’m on the highway to hell
No stop signs, speed limit
Nobody’s gonna slow me down
Like a wheel, gonna spin it
Nobody’s gonna mess me around
Hey Satan, paid my dues
Playing in a rocking band
Hey mama, look at me
I’m on my way to the promised land, whoo!
I’m on the highway to hell
Highway to hell